Konferens, anställningsintervju och husbekymmer!
 
Måndag till onsdag (8-10 maj) var jag på konferens i Ronneby. Den hette Netlearning 2006 och handlade om nätverksbaserat lärande. Intressant och inspirerande, speciellt som den typen av lärande är något av en specialité på Högskolan Väst (HV). Träffade en del intressanta människor, varav den mest intressanta var Madeleine Rohlin, generaldirektör för NSHU (myndigheten Nätverk och Samverkan i Högre Utbildning) och sittande på en del pengar. Det gäng där det var bäst stämning var definitivt gänget från HV och jag anslöt mig till dem så ofta det sig göra lät. Upptäckte att media & kommunikationsfolket hade riktigt spännande idéer, bl.a. var man inne på att skilja mellan innehåll och sammanhang i samband med undervisning. Samma sak har jag varit inne på i samband med affärssystem. Finns förutsättningar för samarbete där...
 
Den 10-11:e hade vi möte i D-ringen, det nätverk som jag dragit igång. Fantastiskt hur fint det fungerar och hur effektiva vi är! När jag kom dit kl tre på eftermiddagen var jag rätt trött, ja det var vi nog egentligen allihop för de flesta kom från tre dagars konfererande inom netlearning. Men efter 30 sek var diskussionen igång, stimulerande kreativ och produktiv! Underbart, all trötthet försvann! Och vi hann med det vi skulle göra – stort sett i varje fall. Jag mellanlandade hemma i Braås på kvällen och natten den 11:e för att sedan på fredagen åka upp till Uddevalla.
 
På fredagen, den 12:e var det alltså anställningsintervju. Den gick bra, jag får jobbet och man rekommenderade mig att köpa hus snarast. Och så är vi framme vid den eviga huvudvärken!
 
Det har dykt upp en massa nya objekt på nätet. Vi har ett hus till i Sjuntorp, på ett av de allra finaste lägena som finns där. Det ligger i kanten mellan skogen och slätten med en fenomenal utsikt. I bilderna nedan kan man skymta den. Problemet var direkt el som uppvärmning och med ett pris på 1 450 000 tycker jag inte att jag har råd att investera ytterligare 100 000 kr (minst) i nytt värmesystem. Boytan var 182m2 och det var kanske också lite väl häftigt.
 
 
Men det fanns andra hus. Ett ligger lite söder om Solberga, på ett ställe som heter Lunds Ekar och är ett härligt timrat hus. Tomten är 24 000 m2 stor (fem tunnland) och har bland annat en dränerad paddock för hästar. Huset är 161 m2 och möjligen något stort. Driften är dock låg, troligen för att man räknar med ved ur egen skog, men så är dt ju en massa jobb med det. Huset ligger annars hyfsat avskilt, högt och med fin utsikt. Men när man ser paddocken i den nedre bilden blir man allt lite nällad på det... 1 700 000 var priset.
 
 
Så finns det ett blått hus alldeles vid vägen. Tors väg 1 är adressen. Hyfsat skick, men läget är inte bra. Ute vid vägen och i ett villaområde! 98 m2 (plus källaren) och 850 000 kr. Men alldeles för blått!
 
 
Ett annat hus till salu är gamla missionshuset i Sjuntorp. Det ligger mitt inne i samhället och är K-märkt (så även utedasset!) och dessutom alldeles nyrenoverat. Otroligt flott invändigt, med minst 6 meter högt i tak, entresolvåning, antik tvåvåningskamin och jättefint kök. 1 650 000 vill man ha, men driftskostnaderna är okända. Troligen rättså höga. K-märkningen kostar ju också på sikt, så jag vänder mig nog till nästa...
 
 
som ligger ute i skogen, i en glänta med mycket sol påstår mäklaren. Huset är rätt litet, 90 m2, men det finns stall och rymligt förråd därtill. Plus gäststuga. Tomten är på 15 000 m2 och helt omgiven av skog. Stallet är för hästar och har tre boxplatser, men jag tänker man kan kanske göra det till en kombinerad gäststuga och möteslokal. Det står lite kryptiskt om ved och el som uppvärmning och driftskostnaderna är inte uppgivna. Man vill ha 950 000 för det. Om jag kan få bredband där så är det ett mycket intressant objekt.
 
 
 
 
Vackra sommardagar
söndag 14 maj 2006