Inget hus innan sommaren
 
Jag var ju och tittade på huset i Korsberga i söndags (dvs för en vecka sedan). Det gick en stor väg bara ett par hundra meter från huset, men det hördes förvånansvärt lite från den. Tomten var en underbar naturtomt, stort sett underhållsfri sånär som på lite gräsklippning. Området verkade vara ett ”fint” område för där var många flotta hus i närheten. Huset var från 1965 och man hade fortlöpande underhållit det utan att göra några större renoveringar. Alla väggar var av betong, taken var vävspända och väggarna ljusa. Huset påminde en hel del om Höskrindan, det hus där Ingers föräldrar bodde. Jag såg genast att det var en del att göra, i varje fall ville jag måla om alla väggarna och byta de tråkiga gråa plastmattorna. Vad som också var bekymmersamt var att jag kände en mögellukt i källaren, men det var det ingen annan som gjorde, varken mäklaren eller de andra spekulanterna. Konstruktionen  i en del golv var dock en riskkonstruktion, så jag räknade med att man fick åtgärda det. Vidare ville jag byta ut el/olje pannan mot en pelletsbrännare, men hursomhelst så lade jag ett bud. Men när jag hade sovit på saken så ångrade jag mig nästan. Huset kunde visserligen bli jättefint, men det krävdes en hel del investeringar. Till all lycka fick jag när jag körde hem ett bud som översteg mitt och då drog jag mig ur.
 
Hem kommen såg jag att Solberga fortfarande fanns kvar, så jag ringde mäklaren och fick reda på att det var sålt men man väntade bara på besiktning. Det hade sålts för 1 385 000, dvs 10 000 mer än begärt pris. Kan vara bra att veta.
Så då bestämde jag mig för att ta en lägenhet istället och bo där tre månader eller så. Det visade sig att i Uddevalla och Trollhättan fanns det ingen kommunal bostadsförmedling och bland de hyresvärdar jag hittade fanns inget för omedelbar inflyttning. Men i Vänersborg var det hela mycket välordnat och där anmälde jag på nätet till fem lägenheter med omedelbar inflyttning. Dessutom pratade jag med en av damerna där. Anmälningstiden utgår den 8 juni och då får jag besked om vilken jag får. Jag vill helst ha den på 1:a våningen, för då slipper man kånka upp lådorna för flera trappor. Adressen är Kastanjegatan 33. Planlösningen är som på bilden bredvid. Gott om garderober och förråd i trappan. Lägenheten är dock bara 73 kvm, men jag tänker inte packa upp mer än det nödvändigaste. Ett av rummen får bli lagerlokal. Jag räknar med att kunna flytta i midsommarveckan och räknar med att doktoranden Christoffer kan hjälpa Professorn att bära ;-)€ Jag hyr ett 8m3 skåp hos PeGe minibuss och fyller det. Sedan återstår städningen i Braås, men den kan jag kanske leja bort...
 
Nu innebär ju inte detta att jag slutat titta på hus, men jag kan ta det lite lugnare. Det har kommit in ett i Sjuntorp, på ett av de bästa lägena i samhället: Björkvägen 1. Jag hoppas kunna se det på em den 12:e då jag ändå är där uppe. Inflyttning var  runt 1:e aug. Så finns det en liten gård på slätten söder om Trollhättan med lada och stall. Jag körde förbi huset och såg att det var en del yttre underhåll, men man har två alldeles underbara kakelugnar. Men huset var på 200kvm och stallet på 500kvm, så vad ska jag med så mkt till? Då var ett annat litet hus på landet bättre, lite över 100kvm, välhållet med både vedspis, kakelugn och braskamin. Fast det låg rätt långt bort  och jag tror inte det finns bredband där. Så finns ett par objekt vid Vänern, norr om Vänersborg med ett par hundra meter till stranden. Som Sophie påpekade, om jag nu vill ha ett hus på landet så får jag väl ta in på hotell eller ta taxi de gånger jag inte kan köra hem. Men detta ska jag berätta mera om senare, nu måste jag lägga sista handen vid avhandlingen jag ska opponera på i London den 8:e.
 
 
Lägenhet
söndag 4 juni 2006