Husen sålda!        
 
Det börjar hända saker nu! Huset i Månered har blivit sålt och det är en spekulant till på huset i Sjuntorp. Nån gång i nästa vecka bestämmer sig ägarna och jag vet egentligen inte riktigt om jag vill ha huset till det priset. Kanske ska jag tänka om och inte bosätta mig alltför långt ut på landet. På kartan nedan syns en bit av Vänersborg. Centrum ligger precis ovanför kartan.
 
 
Man ser att i utkanterna mot söder så finns det en del små områden utspridda. Jag har markerat ett i Onsjö, där det finns ett intressant hus. Vi ser det först på en vanlig karta:
 
 
Sedan har vi ungefär samma karta fast i flygfotoform. Fina strövområden söder om huset.
 
 
Sedan har vi en närbild av huset. Längst in på en återvändsgata ligger det och skogen är alldeles utanför.
 
 
Jag tänker att om jag stått ut med att bo i ett radhusområde i 28 år så borde jag väl klara ut att bo på en gata med 10 andra hus. Avståndet till Trollhättan är ca 12 km och det är motorväg större delen. Borde gå bussar väldigt bra.
 
Exteriören syns nedan. Det är ett enplanshus med garage och på 136 m2. Tomten är ca 1000m2 och det är 6 rum.
 
 
Huset beskrivs så här i annonsen:
 
Planlösning
VILLAN INRYMMER:
* Stort härligt kök med burspråk, ekluckor, elspis ca 5 år, diskmaskin 2 år, kyl/sval och frys original, plastmattegolv, trätak.
* Vardagsrum/matsal i vinkeln med parkettgolv, trätak och utgång till altanen.
* Allrum med effektiv braskamin, plastmattegolv och trätak.
* 4 sovrum med plastmattegolv.
* Toalettrum med dusch, kakel och klinkers uppsatta 2004 på originalplastmattan.
* Hall/entré.
* Grovingång/tvättstuga med tvättmaskin fr. -05, toalett och klädkammare som är omgjord till datarum.
 
Grund: krypgrund. Stomme av trä. Bjälklag av trä. Fasad av fasadsten, gråblå. Takbeklädnad: betongpannor, valmat. Fönster: 3-glasfönster. Vatten: kommunalt vatten. Avlopp: kommunalt avlopp. Uppvärmning: el - luftburen värme, återvinningssystem.
 
Lite bilder:
 
 
Man vill ha 1,3 miljoner för det och det anser jag vara rimligt om det ite är några problem med huset. Kostnaden skulle bli nånting mellan 4300- 4500 per månad, alltså en tusenlapp mindre än jag har nu!
 
Om jag fortfarande vill ha lantligt läge så blir det problem med bussarna. Det finns ett hus i Dalsland (där skogarna klättra längs bergsidorna), i en ort som heter Snigsås ca en km från Frändefors och goda bussförbindelser. 2,5 - 3 mil till Trollhättan.
 
 
Så här ser huset ut, 136 m2, 8000 m2 tomt men vattenburen elvärme! Där finns ett skogsparti på tomten, så rimligtvis borde man kunna ha en braskamin åtminstone. Man vill ha 795 000 för det, så det finns ju utrymme för investeringar. Men frågan är då om jag inte hellre satsar på ett fint fritidshus, t.ex. Södra Timmervik 915. Det ligger vid Vänerns strand med egen badstrand! Huset ser ut så här:
 
 
och badstranden såhär:
 
 
Från uteplpatsen vid huset är utsikten följande:
 
 
Köket ser ut så här:
 
och här är en vy mot storstuga och matplats:
 
 
Från matplatsen har man följande utsikt:
 
 
Jag tror faktiskt den slår utsikten i Sjuntorp. Dessutom finns 4 stycken sovrum och en gäststuga. Priset för härligheten är 1 miljon och boytan är 85 m2. Men det verkar inte finnas någon dusch och det är osäkert om det finns vatten vintertid. Tror jag ska fråga mäklaren...
 
Nu måste jag förbereda mig för morgondagens anställningsintervju.
 
Helt nya planer!
torsdag 11 maj 2006