Besiktningen OK!
 
Idag (eller rättare sagt igår, den 4 juli) blev huset i Sjuntorp besiktigat och besiktningsmannen tyckte det var ett bra hus. En sak måste dock göras rättså snart och det är omläggning av tak. Det gjordes 1974 senast och på delar av taket ligger den ursprungliga underlagspappen kvar sedan 1936. Besiktningsmannen rekommenderade mig att lägga om hela taket, det skulle kosta ungefär 100 000 kr. Så måste badrummet göras vid också, men det visste jag sedan tidigare. Det är dock inget komplicerat, jag tänkte riva ner de gamla tapeterna och sätta upp kakel istället. Jag måste byta några bräder på ena sidan och i samband med det tänkte jag måla om huset, den mörka färgen det har nu gör det nämligen känsligare för väder och vind. Antingen målar jag det svenskt sommargult eller så gör jag det ljust blågrått.
Det fanns också spår av råttor i krypgrunden, men det skulle Ann fixa eftersom hon har Anticimexavtal. Där får göras en grundlig sanering eftersom de tydligen kommer upp någon-stans underifrån. Man hade satt ut råttgift och det är kan ju ha dragit till sig dem eftersom det ju är mat av något slag.
Men hursomhelst, nu har jag sagt att jag tar huset och jag har till och med hittat ett stycke fri horisont som man kan se mellan träden från altanen utanför köket. Och så träffade jag Anns hundar, en schäfertik och en liten borderterrier. De var jättegoa bägge två.
Alles klar!
onsdag 5 juli 2006