Sista gången gillt?
 
Det blev inget missionshus och lika bra var väl det. Ett annat par bjöd över mig med 10 000 kr. Hade visserligen kunnat följa med men jag hade bestämt mig för att inte vara med mera. fint var det trots allt inte! Så börjar vi igen! Det här huset (bilden ovan) har jag haft ett gott öga till ganska länge. Som man ser på kartan ligger det mellan Vänersborg och Trollhättan; ca tre km från Vänersborgs centrum och ca 1,5 mil från Trollhättan som börjar på andra sidan älven.
 
 
Tittar vi på flygfotot så ser vi att det ligger inte mitt i något villagettho men dock ganska nära en trafikerad fyrfilig väg. Det är vägen mellan Trollhättan och Vänersborg och ingen av de stora riksvägarna. Vidare är det en god bit till de närmsta grannarna.
 
Ett visst oljud får man väl räkna med, men i övrigt tror jag huset uppfyller de flesta av mina krav. Ser vi på utsikten bort från vägen, mot öster alltså, så ser den ut så här:
 
 
Inte alls pjåkigt enligt min mening. Vänder vi oss mot andra hållet har vi denna utsikt:
 
 
Under sommaren skymmer träden utsikten mot vassbotten, som är en vik av Vänern, men resten av året ser man den. Man kan ju inte få allt. För omväxlings skull kan vi se på en planritning. Nedan har vi den övre våningen, med ett gigantiskt vardagsrum och tre stora sovrum. På bottenplan har vi två garage och ett stort sovrum.
 
 
På bilden nedan ser ni ungefär 2/3 av vardagsrummet. Där finns en öppen spis som jag hoppas fungerar och som man kan använda för uppvärmningen om man sätter in en insats. Annars gäller olja eller vattenburen el eller olja. Lite dumt, men dt finns möjlighet att göra ngt åt det. Pannan är från 1999 så den borde vara rimligt effektiv.
 
 
Priset är 1 400 000 och det är överkomligt. Dock vet jag inget om driftskostnaden, men om man byter ut oljebrännaren mot en pelletsbrännare borde det bli billigare. Månadskostnaden uppskattar jag till ca 5 000 kr och det borde jag ju ha råd med. Det bästa med huset är förstås att ägarna är beredda att flytta ganska snart, för de lär visst redan ha fått en lägenhet. Troligtvis är det äldre människor som tycker att det stora huset är jobbigt. Inredningsstilen från de andra bilderna tyder på det. Om ni vill se närmare på det så gäller Hemnet, Västra Götaland, Vänersborg, Korsebergsvägen 38. Jag ska försöka se på det den 31:e eller 1:e då jag ändå ska upp dit.
 
Huset har 5 rum, 146 kvm + 60 kvm biyta och en tomt på 1838 kvm. Lite stort kanske, men man får väl köra med den minimalistiska stilen. Och det är inte mycket trädgård att hålla reda på!
 
 
Berg och sjö?
onsdag 24 maj 2006