Väder

Min vädersida

 

Om regnet

Det har regnat något förfärligt på sistone. Idag, den 12 dec i nådens år 2007 , visar man på TV allt elände nere vid kusten i Mölndal och Kungsbacka men också de problem man fruktar norr om Vänern. Här Sjuntorp märks det dock inte speciellt mycket, i varje inte där jag bor uppe på en bergknalle, 30 m över slätten. Men i ån som rinner genom samhället är det överfullt och man har öppnat dammluckorna till kraftverket för fullt. Jag tog en film av det. När jag var i Trollhättan idag åkte jag ner om fallen där för att se om man öppnat något, men det hade man inte. Däremot rann det rejält undan vid Strömkarlsbron så jag tog en snutt där också.Filmen finns i en liten version och i en större. Båda är strömmande och gjorda i MP4-format. I vissa webbläsare måste man återladda sidan (tryck på den vanligtvis blåa pilen som pekar i en cirkel). Filmerna kan ses om man klickar på"Vattenfall i Sjuntorp" (liten version) eller "Samma, men med stor bild". Båda filmerna är lite under 20 MB.

Äntligen snö!

I torsdags natt började det snöa och på fredagen den 20:e januari 2007 var det vitt överallt! Jag ut med kameran i högsta hugg och en del av dessa bilder kan man se här. Om man dubbelklickar på de små bilderna så får man bilden i originalstorlek. Är man duktig kan man då artbestämma de fåglar som hoppat omkring på min stenkulle. Men under natten blev det varmare och på morgonen den 21:e var stort sett all snö borta! Men så började det snöa igenom och vid lunchtiden var det dags för en ny omgång med kameran. Jag skulle ändå gå till affären och handla. Nästan alla bilderna är på min tomt, de övriga är tagna på vägen till affären och en av dem är tagen vid åpromenaden.

 

 

Vintern kom i mars år 2008

De 16:e mars kom det ca 50 cm snö. Charlotte och Caroline var på besök hos mig och jag var väldig sjuk i min astma så jag var tvungen att gå till vårdcentralen. Men jag fick medicin och tog ett antal bilder, varav ett urval ses i länklistan nedan. På kvällen skulle jag och Caroline gå en runda och när vi kom ur garaget lyste den nedåtgående solen så grannt på denna granna tös. Synd bara det skulle stå en 20-tons betongpump bakom henne. Krävs nog lite arbete med Photoshop för att få bort den.

About Us | Site Map | Privacy Policy | Contact Us | ©2003 Company Name