Här är en Eniro-karta över huset. Upptill ser man en del av Rönnägen och till vänster har vi Sörby. Vägen mitt i bilden är Danska vägen och längst ner har vi vägen till Trollhättan eller Göteborg.Berget som träden finns på kallas Ulveberget och den vita planen framför huset är en gammal parkeringsplats.
Här är en bild från mäklarens sida. Det är en typisk försäljningsbild. Tomten sträcker sig ända upp till tallarna.
Det här är taget lite längre bort på vägen, bortre tomtgränsen går vid de stora granen och uppe vid telefonstolparna på bergknallen är den övre gränsen.
Här står vi vid grinden och ser ut mot den västra gräsmattan. Tomten går ytterligare en bit bort till vänster och går upp till ungefär de stora träden bakom kullen. Ytan är 1700 m2, men är enligt fastighetstaxeringen "extremt svårutnyttjad"
Här har jag klättrat upp på terassen som går bakom huset och som man skymtar som en rad stenar på bilden ovanför den ovanför. Man ser parkeringen och bakdelen på Annes husvagn.
Nu är kameran riktad 90° åt andra hållet (västerut) och man ser terassen som jag gått upp på. Där finns en klädlina. Man ser också stenkullarna som hör till min tomt. Den lilla gräsmattan längst ner kommer på nästa bild.
Här har jag gått upp för stentrappan vid förrådet och tomtgränsen går ungefär vi trädet. Stenen hör till min tomt. Min granne, Bernt, som bor i det gula huset som skymtar bakom vedupplaget, har berättat att här var fordomdags en liten damm, men det föll sig inte bättre att ett barn gick och drunknade i den. Så nu är den igenlagd.

Hem och hus

Hem och hus

Aug 2006

1 augusti 2006 flyttade jag in i huset i Sjuntorp. Bilden ovan är tagen någon månad innan, den blå parasollen är inte min utan det var Annes, förra ägarens. Första gången vi träffades var på en visning och dialogen oss emellan var rättså dråplig. Jag parkerade på andra sidan den stora parkeringen och Anne såg det och frågade om jag skulle se på huset. Jo, det hade jag tänkt mig och så presenterade vi oss. Hon frågade m jag hade tänkt att bo där och det sa jag att det var min tanke. Hon tittade på mig och sa spontant: "Men du är ju gammal!". "Tack, tack" sa jag och låstades vara förnärmad, "jag har inte ens fyllt sexti!". Nå det hade ju Anne, men hon kunde inte låta bli att säga att jag var galen som tänkte på i ett så stort hus. "Nå", sa jag, "jag är professor!" "Ja, då förstår jag att du är galen!" sa Anne och så var isen bruten. Huset blev mitt och jag flyttade in 1 aug.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 
 
 
 
 

 

 

Webmaster: Per Flensburg